Srpski državljanin (35) koji se sa još jednim saučesnikom našao pred austrijskim sudom, optuženi su da su zapalili poznatu balkansku diskoteku u Lincu, koja je u vlasništvu Biljane Savić, bivše vjerenice repera Vuka Moba. Pričinjena materijalna šteta procijenjena je na 1,7 miliona evra.

Incident se, podsjetimo, dogodio 5. aprila, kad su, kako se sumnja, Srbin i još jedan muškarac ušli u klub, prosuli zapaljivu tečnost po plesnom podijumu, a potom bacili Molotovljeve koktele.

Kako je Blic već pisao, hitne službe su te večeri primile poziv sa informacijom da je buknuo plamen u zgradi u kojoj se nalazi diskoteka Biljane Savić. Raspoložive ekipe uputile su se na mjesto incidenta i započele gašenje požara. Tom prilikom lakše je povrijeđen vatrogasac (22), ali i muškarac (35), za koga se sumnja da je učestvovao u podmetanju požara.

Klub koji najčešće posjećuju srpske estradne zvijezde, te večeri je, oko 21.30, u potpunosti izgorio. Prema pisanju Kurira, riječ je o diskoteci u vlasništvu Biljane Savić, bivše vjerenice srpskog pjevača Vuka Moba.

Braneći se pred sudom, saučesnik optuženog Srbina rekao je da “požar uopšte nije bio planiran“.

– Nisam znao u kakvu akciju idemo te večeri. Mislio sam da idemo u pljačku, a ne da zapalimo klub – navodno je rekao na saslušanju jedan od optuženih. Njegov branilac je pred predsjedavajućim sudijom istakao da optuženi nije imao nikakvu namjeru.

– Nikakvog prethodnog planiranja nije bilo – rekao je advokat optuženog. Ovu odbranu prokomentarisao je javni tužilac, rekavši da ga podsjeća “na Grimovu bajku”.

– Vjerujem da je u planiranju podmetanja požara bilo još saučesnika – naveo je javni tužila, ali je odbrana naglasila da za to nema dovoljno dokaza.

Biljana Savić, vlasnica zapaljene diskoteke u Lincu, izjavila je nakon incidenta da nikada ni sa kim nije imala problem, kao i da ne zna zašto je njen klub bio na meti napadača.

– Ovdje se nikada nije desio nijedan incident. Zaista ne zna zašto bi i kome moj klub bio na meti – izjavila je tada za medije Biljana Savić.

Foto: RAS Srbija

Halid Bešlić izbjegao smrt

Popularni pjevač narodne muzike Halid Bešlić za dlaku je izbjegao smrt, jer je iz diskoteke u Lincu, gdje je trebalo kobne večeri da održi koncert, izašao dvadesetak minuta prije podmetanja požara.

– Halid je tada imao probu. U klubu je ostao do 21 čas, a dvadesetak minuta kasnije izbio je požar. Moglo je doći i do veće tragedije – navodi izvor Kurira.

Srpskainfo