Policija je danas na Županijski sud u Puli privela 28-godišnju vozačicu koja je pod dejstvom alkohola sletjela s ceste, zabila se u terasu kafića i pritom usmrtila jednog muškarca.

Nakon što je automobilom VW Polo probila ulazna vrata Rock Cafea i pogazila ljude koji su u tom trenutku bezbrižno pili za stolovima u kafiću ona i njezin suvozač iz okolice Marčane od šoka su ostali sjediti u automobilu. Nisu se micali sa sjedišta ni kada je obezbijeđenje Rock Cafea i bivši golman Sanjin Vozila izgurali automobil iz kafića.

I dok su gosti kafića unesrećenima pružali prvu pomoć, vozačica i suvozač i dalje su, kao ukopani, sjedili u automobilu.

– Nakon nekoliko minuta vozačica se odvažila izaći iz vozila, izašla je na cestu sva se tresući od šoka. U tom trenutku nije izgledala ni pripita, a kamoli da u sebi ima gotovo 1,4 promila koliko joj je pokazalo kasnije mjerenje alkohola u krvi”, kažu mještani.

– U tom trenutku je čak i negirala da je išta pila. Rekla nam je da joj je jedan automobil iznenada presjekao put i da je zbog toga izgubila kontrolu nad vozilom. Dok je to pričala čitavo je vrijeme drhtala i tresla se.

Izvor: 24sata