Mlađen Božović danas je potvrđen kao kandidat DNS za ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH iz reda ostalih, čime je riješena i posljednja dilema o novom sazivu Savjeta ministara BiH.

Božović je rekao da će se potruditi da opravda ukazano povjerenje.

Istakao je, takođe, da ga kandidatura na ministarsku funkciju nije iznenadila, imajući u vidu njegovo iskustvo i znanje, budući da se više od 11 godina bavim oblašću ljudskih prava i izbjeglica.

Podsjetimo, ranije je obavljao funkciju direktora Fonda za povratak BiH.

– Nema opštine u RS i FBiH koju nisam obišao te sam upoznat s problemima izbjeglih i raseljenih lica, što je u nadležnosti Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica BiH. Bilo je raznih pritisaka na mene, udara, čak i optužbi, ali sam iz te borbe izašao čist. Svijetlog obraza mogu reći da ću se potruditi da unapređujemo sve ono što je u nadležnosti Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice na dobrobit svih građana kako RS, tako i BiH – istakao je Božović u razgovoru za Vijesti.ba.

Osvrnuo se i na nesuglasice u DNS u vezi s njegovom kandidaturom, budući da je predsjednik ove stranke Marko Pavić predložio drugog kandidata – Draška Aćimovića.

– Osjećam se kao kandidat DNS. Mislim da će te nesuglasice biti prevaziđene – rekao je on.

Božović je, takođe, najavio i da će u narednom periodu razgovarati s predsjednikom DNS-Markom Pavića te dodao da su ranije, dok je Pavić bio na poziciji gradonačelnika Prijedora, sarađivali po pitanju izbjeglih i raseljenih lica.

Srpskainfo