Mlađen Božović je kanidat DNS i zahvaljujem se gospodinu Tegeltiji i koalicionim partnerima što su dozvolili da DNS ima ministra u Savjetu ministara BiH, kaže za Srpskainfo potpredsjednik DNS Nenad Nešić.

Podsjećamo, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltja (SNSD) danas je prelomio i za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH predložio kandidata koga je predložio Nešić, a ne Draška Aćimovića koji je bio favorit lidera DNS Marka Pavića i Predsjedništva stranke.

– Smatram da su prepoznali da DNS u budućnosti može da odgovori na sve izazove koji se budu dešavali. Takođe, gospodin Božović će biti dio srpske reprezentacije, dostojanstveno će predstavljati Republiku Srpsku i uvijek će mu na prvom mjestu biti interesi Republike Srpske – kaže Nenad Nešić.

Na pitanje Srpskainfo da li će se nesloga u DNS završiti na ovome i kakva pitanja u partiji pokreće odluka Tegeltije, Nešić kaže: “Moje je lično mišljenje da će se sve na ovome završiti. Jer, DNS je dobio ministra i ne vidim razlog za bilo kakvo talasanje ili nešto drugo”.

Srpskainfo