U Prijedoru je održan tradicionalni polugodišnji koncert učenika ovdašnje Muzičke škole “Savo Balaban”.
Direktor škole Aljoša Novaković podsjetio je na brojne uspjehe učenika u prethodnoj školskoj godini i na niz učešća, prvih nagrada i laureata na mnogim takmičenjima u zemlji, regionu i Evropi.

“Sve ove uspjehe pravimo i pravićemo iako nemamo koncertnu salu koja nam je prijeko potrebna i koja je potrebna kulturi, ovom gradu i đacima. Ni ovo ne bismo mogli ostvariti bez velike pomoći Gradske uprave”, rekao je Novaković u obraćanju gostima.

On je naveo da je bitno da su na polugodišnjem koncertu predstavljeni svi odsjeci koji postoje u prijedorskoj muzičkoj školi, te da su u 14 tačaka bili zastupljeni klavir, gitara, harmonika, klarinet, flauta, violina, violončelo i solo pjevanje, a da su nastupili i kamerni sastavi, orkestri gudača, gitara i harmonika, te horovi srednje i osnovne škole.

“Prethodno smo imali veoma uspješne večeri klavira, gudača i harmonika. Sale u kojima nastupamo postaju nam tijesne. Nakon ovoga, uslijediće pripreme za školsko takmičenje krajem februara ili početkom marta iduće godine, a prioritet broj jedan je priprema za republičko takmičenje muzičkih škola 26. i 27. marta u Banjaluci”, naglasio je Novaković.

Muzičku školu “Savo Balaban” Prijedor u ovoj školskoj godini pohađaju 342 osnovca i 44 srednjoškolca.

Agencije/prijedor24h