U sali hotela “Prijedor” održana je donatorsko veče Fudbalskog kluba Rudar Prijedor na kojem se okupio veliki broj onih koji žele da pomognu ovaj uzorni kolektiv, svojevrsni sinonim grmečko-potkozarskog kraja.

-Cilj ove manifestacija za koju imamo ambiciju da preraste u tradicionalnu je takozvani novogodišnji koktel koji smo nazvali donatorska veče, a koje treba da omogući stabilnu situaciju Rudar Prijedoru, ne samo sa finansijskog i organzicacionog, već i sa infrastrukturnog i sportskog stanovišta. Ovo je jedan od koraka koji je u julu mjesecu zamišljen u sklopu marketinških aktivnosti Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Pomoć je potrebna kao i svim fudbalskim klubovima jer osnovni izvor prihoda su TV-prava i transferi igrača na koje u ovom momentu ne možemo da računamo. Vrlo mali je prihod od ulaznica, to nije problem samo našeg kluba već generalno fudbala u Republici Srpskoj i BiH. Ono na šta se mi oslanjamo jeste pomoć lokalne uprave i na pomoć sponzora. Zato smo organizovali ovu donatorsku veče kako bi počeli neke infrastrukturne projekte koje ćemo prezentovati i to kako poboljšali našu tekuću likvidnost. Cilj nam je da što prije budemo u Premijer ligi BiH, da li će to biti ove ili sljedeće sezone, ja se nadam što prije jer Grad Prijedor i Rudar Prijedor po svojoj tradiciji i po svemu to zaslužuju – rekao je Darko Milunović, predsjednik FK Rudar Prijedor.

Kapiten “rudara” Nemanja Pekija je istakao:

-Sigurno da se dolaskom novih ljudi u klub stanje poboljšalo, kako finansijski tako i reputacijski. Mislim da se do sada piše u medijima pozitivno u klubu. Predsjednik je sa članovima uprave i sponzorima kluba napravio veliki posao i mislim da će biti sve bolje i bolje. Hvala velikom broju sponzora na podršci, a mi ćemo se truditi da uđemo zajedno sa njima u Premijer ligu BiH.

Igor Janković trener FK Rudar Prijedor se nadovezao:

-Mene je i privukla ambicija kluba zacrtana u narednom periodu. Uprava je takoreći kasno došla u klub, ali je smogla snage da pokrene klub sa mrtve tačke i mislim da smo u tome uspjeli. Dosta je stvari kojih je planirano, urađeno. Možda smo na sportskom aspektu mogli da napravimo još jedan iskorak prema naprijed, ali je u fudbalu dosta teško napraviti preko noći neki veliki rezultat. Potrebno je vrijeme, nadam se da ćemo u narednom periodu biti kvalitetniji i bliže Premijer ligi BiH. To nam je ujedno i cilj u narednoj takmičarskoj sezoni.

Kao što sam rekao došli u nezavidnom položaju, kad je klub ostao bez igračkog kadra i došli smo kasno, ali uspjeli smo da odradimo u startu zacrtane ciljeve i manje više igrački kadar, koji smo željeli da dobijemo – dobili smo. Ekipa je nova. Sve je novo. Potrebno je vrijeme, ali kod nas je uvijek vremena malo, a ovo je ozbiljan posao, pokazaće se na duže staze, da je Rudar Prijedor na pravom putu.

Mario Đuran pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske je bio gost donatorske večeri u Prijedoru.

-Rudar Prijedor je u proteklom periodu godinu ipo dana uozbiljnio poslovanje, počeo da daje određene bolje rezultate u odnosu na prethodni period. Mislim da ozbiljno konkurišu za mjesto u Premijer ligi BiH i očekujem ako u ovoj sezoni ne naprave taj iskorak, da će to učiniti u narednoj. Ministarstvo porodice, omladine i sporta će podržavati sigurno sve vrste klubova pa i fudbalske, ali u u smeru rada programskih aktivnosti koje podrazumjevaju najviše rad sa omladinskim kategorijama i razvoj u tom dijelu. Rudar Prijedor ćemo u 2020. godini podržati u aktivnostima i koliko znam da čelnici već imaju plan da rade dva-tri manja projekta u kojima ćemo sigurno učestvovati – rekao je Đuran.

Program na ovoj manifestaciji vodilo je dobro poznato TV lice Biljana Knežević, Prijedorčanka sa navijačkim sklonostima ka klubu svog grada, dok je među gostima bio i Vico Zeljković, predsjendik Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke.

prijedor24h