Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH koji dolaze iz Republike Srpske složni su u tome da smijenjeni predsjednik FS RS Mile Kovačević nema pravo prisustva narednoj sjednici IO FS BiH.

Kako Srpskainfo saznaje oni su danas imali zajednički sastanak na kojem su dogovorili jedinstven nastup: ukoliko Kovačević dođe na sutrašnju sjednicu ona neće biti održana.

Dva su načina da do sastanka ne dođe: prvi je da odmah napuste sjednicu, pa na taj način ne bi bilo kvoruma (potrebno je 12 članova), a drugi je da ne usvoje dnevni red.

Saznajemo i to da su uz četiri predstavnika RS stali i pojedini članovi Izvrnog odbora iz Federacije BiH, odnosno iz “županijske komponente”.

Na prisustvu Kovačevića (čime se krši Statut) insistiraju predsjednik FS BiH Elvedin Begić i generalni sekretar Adnan Džemidžić, a onda će morati da objasne javnosti u BiH, te UEFA i FIFA, zašto je blokiran rad IO FS BiH.

Pored Mileta Kovačevića u Izvršnom odboru iz Republike Srpske nalaze se potpredsjednik saveza Milorad Sofrenić, Dragan Kulina, Zlatko Spasojević i Ranko Vučkovi.

Srpskainfo