Titula najboljeg sportiste Prijedora u 2019. godini pripala je Barbari Čikić, članici Džudo klub Prijedor.

Priznanje i pehar Čikićevoj uručio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković na 50. Izboru sportiste grada koji je večeras održan u prijedorskom pozorištu.

Đaković je poručio da su svi sportisti koji su učestvovali na ovoj manifestaciji pobjednici.

– Ovo je podstrek za sve mlade da se bave sportom. Svim sportistima, na čelu sa Barbarom Čikić, želim čestitati za uspjehe postignute u godini na izmaku – rekao je Đaković.

Među rezultatima tokom ove godine koji su opredijelili žiri da Čikićevoj dodijeli titulu najboljeg sportiste Prijedora su to što je seniorska prvakinja BiH, a i u mlađim kategorijama je osvajala evropske medalje, a već nekoliko godina je u najužem izboru za najboljeg sportistu grada.

– Ovo je za mene velika čast, ovaj grad je u mom srcu i volim da se takmičim za njega – rekla je Čikićeva, koja živi i trenira u Holandiji, a nastupa za Džudo klub Prijedor.

Epitet najuspješniji mladi perspektivni sportista ponio je član Džudo kluba Kozara Željezničar Vuk Zmijanjac koga je, kao i još deset perspektivnih sportskih nada nagradila kompanija “Arselor Mital” Prijedor.

Najuspješnija muška ekipa je juniorska ekipa Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, a najuspješnija ženska ekipa Stonoteniski klub Prijedor.

Priznanje najuspješnijeg sportskog radnika pripalo je Mladenku Pećancu, a najuspješnijeg sportskog trenera, teniskom treneru Nebojši Radetiću.

Na ovoj svečanosti u čast najboljih sportista grada Prijedora uručena su i specijalna priznanja pojedincima i sportskim klubovima za doprinos u promociji potencijala osoba sa smetnjama u razvoju, za medijsku promociju sporta, za doprinos u razvoju padobranstva, atletike, odbojke, fudbala, rukometa, kao i za uspješnu rukometnu trenersku karijeru.

Specijalno priznanje za uspješnu međunarodnu rukometnu karijeru uručeno je Zlatanu Arnautoviću, koji je bio gost ovog jubilarnog Izbora sportiste Prijedora.

Tokom večerašnjeg programa prikazan je i dokumentarni film o istoriji sporta “Bilo jednom u Prijedoru”, a budući da je ovo bio jubilarni izbor najboljeg sportiste među zvanicama je bila nekadašnja rukometašica Јadranka Daniluk Vukelja – pobjednik prvog Izbora sportiste Prijedora održanog 1968. godine.

Organizator manifestacije je i ove godine bila lokalna medijska kuća Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik”, a pokrovitelj grad Prijedor.

Agencije/prijedor24h

Foto: prijedorgrad