Učenici prijedorske Osnovne škole “Desanka Maksimović” podijelili su nikoljdanske poklone djeci na Odjeljenju pedijatrije Bolnice “Dr Mladen Stojanović”. U okviru tradiocionalne humanitarne akcije “Јedan slatkiš, jedno dijete” izveden je prigodan praznični program.

Pedijatrijsko odjeljenje prijedorske bolnice posjetili su članovi recitatorske, dramske i lutkarske sekcije Osnovne škole “Desanka Maksimović”. Akciju je organizovao Savjet učenika te škole.

– Pripremali smo se dvije sedmice i baš smo se potrudili da vam dočaramo sve novogodišnje praznike – istakao je Dušan Siljanić, učenik OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor.

Njegova školska kolegica, Marija Srdić, ističe značaj ove akcije:

– Mnogo nam je drago da smo došli uveseliti djecu, koja su ovdje u bolnici, da im damo poklone i izmamimo osmjeh na lice – napomenula je Marija Srdić.

Ivona Tramošljanin, predsjednica Savjeta učenika OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor, napominje da je ovo već trradicionalna akcija:

– Ovo je pretežno tradicionalna akcija naše škole u kojoj svako dijete, u stvari, daje po jedan ili više slatkiša od kojih mi pravimo paketiće i donosimo djeci na pedijatrsijskom odjelu Bolnice. Cilj akcije je da odbradujemo svu ovu djecu, jednostavno pošto su u takvom stanju da su ovdje u bolnici – istakla je Ivona Tramošljika.

U Bolnici “Dr Mladen Stojanović” kažu da ovakve akcije veoma znače njihovim mladim pacijentima.

– Mi znamo da je osmijeh djeteta ono što je najvrjednije, a zahvaljujući radnicima i učenicima O.Š. “Desanka Maksimović” ovu priliku imamo svake godine – rekao je Vlado Radić, načelnik Odjeljenja pedijatrije Bolnice “Dr Mladen Stojanović” Prijedor.

Osim akcije podjele paketića na Pedijatrijskom odjeljenju, iz Osnovne škole “Desanka Maksimović” najavili su da će, u okviru “Nedjelje solidarnosti”, učenici posjetiti i nekoliko porodica u Prijedoru, kojima je potrebna pomoć.

RTRS