Pojedini mediji zlonamjerno pokušavaju da iskrenu riječi srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, tvrdeći da su dijelovi njegovog pisma upućenog predsjedniku SAD Donaldu Trampu plagijat, rekao je Srni savjetnik za medije srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić.

– Zašto Glasu Amerike, BN Televiziji, Oslobođenju ili Al Džaziri Balkans smeta iskrena Dodikova podrška Trampu? Da li zato što Milorad Dodik, kao i Tramp već godinama tvrdi da je budućnost izvjesna sa patriotama a ne globalistima i što predsjednik SAD i srpski član Predsjedništva BiH imaju za to većinsku podršku u svojim zemljama ili možda zato što Dodikova dosljedna podrška Trampu iritira ove medije koji konstantno vode antitrampovsku kampanju – istakao je Simić.

On je naglasio da ovi mediji neprofesionalno i zlonamjerno pokušavaju da iskrenu riječi srpskog člana Predsjedništva BiH u kojem je on jasno naveo da citira riječi američkog predsjednika.

Simić je istakao da su upravo ti mediji plagijatori, a ne Milorad Dodik, navodeći da takav neprofesionalan i neobjektivan rad ne zaslužuje bilo kakav komentar, jer je riječ o kršenju osnovnih postulata novinarske profesije, čime ne želi da se bavi.

Srna je 18. decembra objavila dio pisma koji je Dodik uputio u znak podrške Trampu, u kojem je navedeno da oni koji vrše udar na Trampa i pokušavaju da ga smijene ugrožavaju osnovne ljudske vrijednosti za koje se bori američki predsjednik.

U dijelu pismu koji je Srna objavila jasno je navedeno da Dodik citira riječi Trampa: “Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokratiju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvijek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama”, što jasno pokazuje da nije riječ o plagijatu već o citatu.

Dodik je naglasio da iza tih Trampovih riječi stoji i Republika Srpska i on lično.

SRNA/RTRS