Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je da je SNSD moćna, odgovorna i državotvorna partija, a da je SDS sada interesna grupa pojedinih njenih članova i da teško može vratiti svoj politički značaj.

Dodik je istakao da SNSD može da nosi političku utakmicu na nivou BiH, pa čak i kada je riječ o nekim regionalnim i globalnim pitanjima.

Obraćajući se na izbornoj konferenciji Gradskog odbora SNSD Zvornik, Dodik je istakao da ova politička stranka, zajedno sa koalicionim partijama, bazirajući se na procjenu političkog stanja u koji se ulazi mora da uradi nekoliko bitnih političkih zadataka.

On je ukazao na važnost da se Republici Srpskoj vrati snaga na nivou BiH, jer su, između ostalog, globalni procesi takvi da je neophodno da svoju snagu, sposobnost i ideje ističu na važnim mjestima.

– Neophodno je konsolidovati naše stanje na nivou BiH, koje je od 2014. godine ulaskom SDS-a i PDP-a urušeno, i vratiti poziciju Republike Srpske kao nesumnjivog, najvažnijeg i jedinog faktora odlučivanja – rekao je Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, te napomenuo da institucionalna konotacija Republike Srpske nije pod znakom pitanja.

Cilj SNSD-a, kao i same Republike Srpske, su, napomenuo je Dodik, očuvanje mira, stabilnosti i zalaganje za političke procese koji jačaju Srpsku i njene institucije.

– Ključno pitanje za naše političko pozicioniranje jeste podrška našeg naroda SNSD-u kao državotvornoj političkoj partiji – rekao je Dodik.

One je naglasio i da se mora priznati da je SDS bila u fokusu stvaranja Republike Srpske, te u tom pogledu i države, ali da je taj predznak izgubila i više nije politička partija državotvornog karaktera.

– SDS je sada interesna skupina pojedinih njenih članova i teško će da vrati svoj politički značaj – ocijenio je Dodik.

SRNA/RTRS