U Prijedoru je održana tradicionalana 19. manifestacija “Novogodišnje karaoke” u kojima djeca pjevaju hitove. Oko 30-ak osnovaca iz cijele prijedorske regije takmičilo se za titulu najboljeg vokala.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja nije krio oduševljenje osvojenim prvim mjestom.

– Ovo je za mene jedno veliko iznenađenje, ne mogu da vjerujem da sam osvojio prvu nagradu i nastaviću da se takmičim. Pozivam sve, ako ne da pjevaju, onda da budu prisutni u publici – rekao je Aleksa Šarović, učenik OŠ “Petar Kočić” Prijedor.

Scenom je ove godine prodefilovalo više od 200 učesnika iz osnovnih škola sa područja prijedorske regije u takmičarskom ali i revijalnom dijelu programa. Njih 29 se takmičilo u pjevanju dok je novina od ove godine i takmičenje šest plesnih grupa.

– Ovo takmičenje je savršeno, najviše zbog druženja. Ove godine imamo dosta navijača, prva mi je godina kako učestvujem – kaže Damjan Vračar, OŠ “Vuk Karadžić” Omarska.

Cilj manifestacije je socijalizacija mladih, te da se na jednom mjestu okupe mališani iz cijele regije.

Organizator manifestacije je Udruženje estradnih umjetnika Republike Srpske.

– Pripremili smo devet lijepih nagrada za one koji pobjede, proglašavamo najbolje od prvog do petog mjesta, zatim najmlađeg učesnika, nagradu publike, najbolju scenu, a pored toga od ove godine imamo nagradu za najbolju plesnu grupu i za nastavnike koji pripreme pobjednika – rekao je Rajko Lekanić iz Udruženja estradnih umjetnika Republiek Srpske.

Tradicija Novogodišnjih karaoka u kojima djeca pjevaju hitove, biće nastavljena i naredne godine. Za 20. jubilarnu manifestaciju organizatori najavljuju pravi spektakl.

RTRS