Učenik Osnovne škole /OŠ/ “Petar Kočić” iz Prijedora Aleksa Šarović je, prema odluci žirija, pobjedio na 19. Festivalu “Novogodišnje karaoke – djeca pjevaju hitove”, koji je okupio više od 200 učesnika.
Publika je nastup njegove školske drugarice Mije Milunović ocijenila kao najbolji.

Trostrukoj pobjedi izvođača iz ove prijedorske škole doprinijeli su članovi plesne grupe “Kočićevi zvončići” koji su pobijedili u kategoriji šest plesnih grupa.

Direktor Festivala Rajko Lekanić rekao je da su “Novogodišnje karaoke” i ove godine opravdale svoje dugogodišnje postojanje.

“Bio je ovo praznik muzike i plesa, druženja i prijateljstva gdje su o pobjednicima odlučivale nijanse, jer su svi učesnici bili kvalitetni”, naveo je Lekanić.

Na sinoćnom festivalu nastupilo je 29 izvođača, učenika osnovnih škola sa područja prijedorske regije, tako da je uz vokalne pratnje i plesne grupe, muzičkim podijem prodefilovalo oko 220 učesnika.

Nastup učesnika ocjenjivao je stručni žiri na čijem je čelu profesor muzike Dejan Šarović, te muzičar Nebojša Aleksić i učitelj Senka Spasojević.

Za najbolje navijače ove godine su proglašeni učenici iz prijedorske OŠ “Desanka Maksimović”, dok je najbolji scenski nastup imao Damjan Vračar iz OŠ “Vuk Karadžić” iz Omarske.

Najmlađi učesnik bila je osmogodišnja Teodora Ivanić iz OŠ “Sveti Sava” iz Novog Grada, a priznanja za pripremu pobjednika osvojile se Draženka Jovičin za izvođača i Dijana Banjac za plesnu grupu.

Organizator festivala bila je prijedorska podružnica “Estrade Republike Srpske”, pokrovitelj je gradonačelnik Prijedora, a organizaciju su podržala brojna prijedorska preduzeća.

Agencije/prijedor24h