Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, koje se održava već 10 godina, postala aktivnost koja okuplja sve ljude iz Republike Srpske i Srbije i koja je pokazala uspjeh.

– U ovih 10 godina bili smo, prije svega, sa roditeljima i djecom kojoj je pomoć bila potrebna i to je najvažnije od svega. Novac tu dođe kao pomoćno sredstvo kako bi se riješile neke materijalne pretpostavke – rekao je Dodik novinarima u Banskom dvoru u Banjaluci.

On je naveo da su iza ovih aktivnosti ostali izgrađeni objekti, kupljeni uređaji, a formiran je i Fond za liječenje djece u inostranstvu.

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da je danas sve manje djece u potrebi da se za njih skuplja novac humanitarnim akcijama, već je dovoljno da se obrate tom fondu.

– Drago nam je da pomognemo bilo kome, a pogotovo djeci. U tom pogledu zahvaljujem se svima koji su ovih godina bili, koji su danas i koji će biti okupljeni oko ove aktivnosti za jedan osjećaj odgovornosti. Ova akcija je važna zato što smo pokazali da smo ljudi, da možemo stati, da ne moramo juriti za nekim našim poslovima – rekao je Dodik.

SRNA/RTRS