Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da u donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima” U učestvuje 200 djece, a da je najveći donator Vlada Srbije koja je izdvojila 250.000 evra.

– Ovo je deseta jubilarna godina u kojoj smo ponovo uspjeli da mobilišemo naše društvo, što je izuzetno značajno. Zahvaljujem se Vladi Srbije koja je svake godine sa nama – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banskom dvoru u Banjaluci, gdje se održava donatorsko veče čiji je cilj prikupljanje sredstava za izgradnju dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Prema njenim riječima, izgradnja dva centra za djecu sa poteškoćama u razvoju je inicijativa udruženja koja se bave ovim pitanjem.

– Odlučili smo se da ovo zajedno radimo sa građanima, ne zato što institucije ne mogu obezbijediti novac, nego što smo sigurni da na Djetinjce treba da pokažemo da su jake porodične veze, da držimo jedni do drugih, a sigurna sam da ćemo prikupiti iznos novca koji će biti dovoljan za izgradnju centara – kaže Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da su sredstva donirali Vlada Srbije, Kabinet predsjednice Srpske, institucije Republike Srpske, privrednici i građani koji pozivaju humanitarni broj 1411.

RTRS