Odbornici Skupštine grada Prijedora raspravljaju danas o budžetu za 2020. godinu koji je predložen u iznosu od 44.612.113 KM, što je nešto više u odnosu na nacrt budžeta usvojen 26. novembra.
Načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić rekla je da je Ministarstvo finansija Republike Srpske dalo saglasnost na predloženi akt, a da je danas pred sam početak sjednice stiglo više od 60 amandmana.

Dnevni red sjednice dopunjen je danas inicijativom odbornika DF-a Mirsada Duratovića za osnivanje odbora za saradnju sa dijasporom.

“Procjena je da više od 50.000 građana Prijedora trenutno živi u dijaspori. Odbor za dijasporu, kao privremeno radno tijelo, imao bi namjenu da poveže Skupštinu grada sa građanima Prijedora koji žive i rade u inostranstvu”, rekao je Duratović.

Na prijedlog odbornika SDS-a Radenka Stijepića, sa dnevnog reda je povučena odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Prijedora.

On je obrazložio da je dio ovog zemljišta i dalje u imovinsko-pravnom sporu sa firmom “Poljoproizvod” i da bi, u slučaju da se zemljište da u zakup, moglo doći do dodatnih troškova po gradski budžet.

Agencije/prijedor24h