Moram priznati da mi je izuzetno ugodno što sam ovog puta samo ispred kamera – kaže Bjelogrlić.

Privodi se kraju snimanje domaće igrane serije “Tajkun”, koja će startovati sredinom marta na kanalu Superstar TV.

Kroz deset epizoda imaćemo priliku da pratimo dramatičan i turbulentan život moćnog čovjeka na vrhuncu karijere, u trenutku kada i država i neprijatelji prijete da unište njegovo poslovno carstvo.

Scenario potpisuje Đorđe Milosavljević, koji za ovu priču ističe da je provokativna i opasna tema “skrivena na otvorenom”. Režija je povjerena Miroslavu Terziću.

U glavnoj ulozi, tajkuna, gledaćemo Dragana Bjelogrlića, a ostale uloge povjerene su Tihani Lazović, Vuku Jovanoviću, Hani Selimović, Aniti Mančić, Svetozaru Cvetkoviću, Branislavu Trifunoviću.

– Igram dosta kompleksnu osobu, koja se na početku priče nalazi na vrhu svoje poslovne karijere, ali u jednom trenutku kreću i njegovi najveći problemi u životu. On na najsuroviji mogući način spoznaje činjenicu da je na tronu čovjek uvijek sam. U trenutku kada se našao u problemima, shvata da je u stvari užasno usamljen čovjek i da je oko njega malo onih koji su spremni da mu pomognu – rekao je za Blic TV magazin Dragan Bjelogrlić i dodao da je ovo jedna jako dobra uloga i da Đorđa Milosavljevića izuzetno cijeni kao pisca.

– Mislim da je on u samom vrhu naših scenarista koji vrlo promišljeno rade svoje projekte. “Tajkun” spada u red onih serija koje dolaze i koje na neki način podižu cijeli nivo produkcije. Na izvestan način serija je provokativna i ima galeriju jako zanimljivih likova, što su svi preduslovi za jednu dobru seriju. Moram priznati da mi je izuzetno ugodno što sam ovog puta samo ispred kamera. Jedan od razloga, pored svih ovih koje sam naveo, jeste i taj što sam shvatio da ću poslije dužeg vremena samo da kreiram jednu veliku i kompleksnu ulogu i da neću morati da se bavim ostalim stvarima iza kamera. To mi je veoma prijalo – istakao je Bjelogrlić.

Na pitanje da li je lik koji tumači u seriji rađen po uzoru na nekog domaćeg tajkuna, Bjelogrlić kaže da je to pitanje za scenaristu Milosavljevića.

– Koliko sam mogao da proniknem u tekst, ne vidim nikakve sličnosti sa nekim realnim događajem kojim bi ga povezivali. Mislim da je to jedna fikcija, ali prije svega drama jednog čovjeka koji je sticajem okolnosti bogat i moćan – naglašava glumac.

Svi se mogu pronaći u ovoj priči

– Bilo mi je interesantno da nađem pravu mjeru i da nekako prikažem veoma usamljenog čovjeka sa svim njegovim teretom. On pred kraj svog poslovnog vijeka želi da uđe u mirne vode, ali mislim da je to nemoguće. Svi mogu da se pronađu u ovoj priči jer mi smo inspiraciju našli u našem okruženju. Ovo je fikcija i priča nije bazirana ni na jednom od naših tajkuna. Kada pogledate inostranog i domaćeg tajkuna, uvijek je oko njih gomila afera, priča, politike i raznoraznih i dobrih i loših stvari. To je život koji su oni odabrali, a mi samo pravimo seriju o tome – naglašava reditelj Terzić.

Srpskainfo