Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras da je posebna sjednica NSRS od samog početka išla po scenariju opozicije za izazivanje incidenata.

– Ovo je nezapamćen cirkus čiji je cilj da se spriječi srpski član Predsjedništav BiH Milorad Dodik da priča o Programu reformi i da se omalovaži Narodna skupština. Borci znaju težinu Skupštine, a pojedinci koji mjesecima maltretiraju NSRS doveli su do ovoga danas – rekao je Lukač.

On je naveo da je Draško Stanivuković čitavo vrijeme hodao, urlao i napravio od PDP-a navijačku grupu.

– Takvo ponašanje ne priliči Skupštini. Stanivuković je bio NATO promoter unijevši zastave NATO i tu je došlo do verbalnog incidenta. Večeras tokom replike, unio mi se u lice, odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio ga da me ugrozi – rekao je Lukač.

On je izrazio žaljenje što se to desilo u Skupštini i izvinio se poslanicima i javnosti.

– Od početka, sjednica je vođena kako ne treba, jer je rukovodstvo Parlamenta pojedine moralo udaljiti sa sjednice – rekao je Lukač.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo rekao je da je večerašnji incident najružniji događaj u istoriji NSRS. On je naveo da je PDP na ad hok sjednici Kolegijuma zatražio smjenu Lukača.

– PDP je nakon svega odlučio da neće učestvovati u zasjedanju – rekao je Bundalo.

RTRS