U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti sunčano i vjetrovito, sa malom oblačnošću, a u istočnim planinskim predjelima mjestimičnim provijavanjem snijega.

Jutro je umjereno do pretežno oblačno i bez padavina, na jugu Hercegovine uz malu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura od sedam do 12, na jugu stepen dva viša, a na planinama od minus jedan do dva stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, prije podne sa jakim udarima sjeverni i sjeverozapadni, a u večernjim satima u skretanju na jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus šest, Han Pijesak i Čemerno minus jedan, Novi Grad, Bihać i Sanski Most nula, Prijedor, Bugojno i Ivan sedlo jedan, Kalinovik, Mrkonjić Grad, Sokolac i Šipovo dva, Banjaluka i Nevesinje tri, Gacko i Srbac četiri, Gradiška pet, Višegrad, Zenica, Srebrenica i Rudo šest, Bileća i Tuzla sedam, Bijeljina i Foča osam, Doboj i Trebinje devet, Mostar i Neum 12 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo