Predsjednik Gradskog odbora Demosa Prijedor Tomislav Prpoš izjavio je da je s ciljem uređivanja odnosa u Zavodu za izgradnju grada pokrenuta inicijativa za statutarne i kadrovske promjene u ovom javnom preduzeću.
“Cilj nam je da Zavod, kao važnu ustanovu u gradu Prijedoru, održimo i unaprijedimo”, rekao je Prpoš novinarima u Prijedoru.

Budući da nije parlamentarna stranka, Demos je ranije ove godine inicijativu za promjene u Zavodu pokrenuo posredstvom samostalnog odbornika u Skupštini grada koji je mandat dobio kao kandidat Socijalističke partije, a sada je član Demosa.

“Prvo što smo željeli da uradimo je da izabremo skupštinu preduzeća i to smo učinili. Onda smo imenovali vršioce dužnosti članova Upravnog odbora Zavoda za izgradnju grada Prijedora i raspisali javni konkurs za izbor članova ovog tijela”, naveo je Prpoš, koji je i potpredsjednik Demosa.

Odlukom o izmjeni i dopuni odluke o osnivanju Zavoda za izgradnju grada Prijedora, koja je donesena na sjednici lokalnog parlamenta 22. oktobra, predviđeno je da, umjesto jednog predstavnika grada, kojeg imenuje gradonačelnik, skupštinu ovog javnog preduzeća čine tri predstavnika grada koje imenuje gradska Skupština.

Odbornici Skupštine grada Prijedora imenovali su 7. novembra nove predstavnike u skupštini Zavoda za izgradnju grada, i to Tomislava Prpoša, Slavka Antonića i Branka Macuru.

“Nakon ovih sprovedenih aktivnosti koje zakon traži, kada konstituišemo upravni odbor, preduzimaćemo dalje radnje prema procjeni”, najavio je Prpoš.

On je dodao da će Tihomir Timarac biti kandidat Demosa za direktora ovog zavoda kada za tu dužnost bude raspisan konkurs.

Agencije/prijedor24h