Bulevari i ulice u užem centru Podgorice zatvroreni su danas za vozila, ali i pješake, kako bi bila spriječena neprijavljena okupljanja ispred Skupštine, gdje bi danas trebalo da bude glasanje o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, od ulice Jovana Tomaševića do ulice Marka Miljanova, Bulevar Stanka Dragojevića, od Boleške ulice do ulice Ivana Crnojevića, Ulica Slobode od hotela Hilton do Trga Nezavisnosti, Ulica Kralja Nikole, od hotela Hilton do hotela Nikić i Karađorđeva ulica zatvoreni su za vozila i pješake od 7.30 pa do “procjene rukovodilaca obezbjeđenja”.

– Zatvaranjem navedenih ulica i saobraćajnica policija je spriječila neprijavljena okupljanja ispred Skupštine i drugih obavezno štićenih objekata – navodi policija u saopštenju.

Dodaje se i da će se prema svim pojedincima koju su putem medija pozivali građane na okupljanja protivno Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama preduzeti mjere.

Poslanički klub Demokratskog fronta uputio je putem Fejsbuka poziv vjernicima SPC da se danas u 11 sati okupe u znak protesta ispred Skupštine Crne Gore na kojoj je planirana rasprava i izglasavanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Uprava policije Crne Gore sinoć je saopštila da nije podnijeta prijava za održavanje javnog okupljanja u Podgorici i da će organizatori snositi zakonom predviđene posljedice.

Tanjug