Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da grad nastoji da, osim investiranja u izgradnju sportskih objekata, podrži sport u cjelini, budući da sportisti iz ovog grada bilježe solidne rezultate.

“Grad Prijedor ima tradiciju novogodišnjih prijema za uvažene građane Prijedora po raznim osnovama. Ove godine smo uključili i prijem za sportiste i sportske radnike, kao veoma značajne”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon prijema za najbolje sportiste.

Đaković smatra da su svi koji se bave sportom pobjednici, a da su oni koji dobiju nagrade samo za nijansu bolji, budući da je sport izuzetno bitan za razvoj mladog čovjeka, sticanje samopouzdanja i socijalizaciju.

“Završtekom sportskih objekata dobićemo još bolje uslove za rad naših sportskih kolektiva”, najavio je Đaković.

Direktor Fudbalskog kluba /FK/ “Rudar” iz Prijedora Boris Srdić izjavio je da ovaj kolektiv ima kontinuiranu podršku Gradske uprave kroz finansijska izdvajanja i podršku razvoju sportske infrastrukture.

“Juniorska ekipa FK `Rudar` Prijedor se ove godine takmiči u najvišem rangu takmičenja – u Premijer ligi, i u toj konkurenciji na polusezoni smo negdje oko 4. i 5. mjesta. Neko vrijeme smo bili na drugoj poziciji, što je poprilično veliki uspjeh kada se uzme u obzir koje su ekipe u tom rangu”, istakao je Srdić.

Agencije/prijedor24h