U Donjim Agićima kod Novog Grada počeli su radovi na izgradnji kuće za dečaka Dejana Zorića (11) kojeg je majka ostavila pre četiri godine i sa sobom odvela njegovu mlađu sestru.

Nova kuća će biti izgrađena u Dejanovim rodnim Donjim Agićima i nalazi se u blizini stare kuće u kojoj Dejan živi sa bakom i djedom, a u kojoj nema vode i kupatila.

Podsjećamo, priča o Dejanu potresla je čitav region. Ovaj hrabri mališan je uplakan i sa suzama koje su tekle iz njegovih zelenih očiju, ispričao novinarima da su mu najveće želje da mu se napravi “nešto kuće” i da mu se vrati sestra.

Dobri ljudi pokrenuli su prošlog mjeseca humanitarnu akciju za prikupljanje novca za Dejanov novi dom, a održan je i humanitarni koncert u Novom Gradu. Jedan od organizatora akcije, Mladen Karan potvrdio je da su radovi počeli.

Firma iz Banjaluke će besplatno graditi kuću na parceli koju je Dejanu poklonio jedan mještanin. Organizatori akcije kupuju sav materijal za izgradnju kuće, a novac koji ne bude potrošen biće isplaćivan kao mjesečna stipendija Dejanu.

Ukoliko vremenske prilike dozvole da se radovi završe za mjesec dana, Dejan će sa bakom Stanom, djedom Rajkom te ocem Daliborom, koji takođe živi u trošnom objektu pored stare kuće, preseliti u novi dom u kojem će imati pristojne uslove za život.

Dejan je ranije ispričao da bi u novoj kući volio da ima svoju sobu, ali i sobu za sestru Dejanu koju nije vidio četiri godine. Neizvjesno je kada će biti ispunjena i Dejanova druga želja da vidi sestru. Njegovi najbliži nadaju se da će sreća nastaviti da se smiješi ovom mališanu, i da će se desiti još jedno “čudo”, odnosno da se Dejan sastane sa Dejanom barem za predstojeće.

Izvor: Blic