U Republici Srpskoj za vikend će preovladavati umjereno oblačno i hladno vrijeme, povremeno sa susnježicom, a u brdskim predjelima sa snijegom, dok će slično vrijeme biti i u novogodišnjoj noći, samo bez padavina.

Prema najavama Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, sutra ujutro biće umjereno oblačno i hladno sa mrazom, a u višim predjelima na sjeveru moguća je susnježica.

Za istok i centralni planinski pojas prognozirano je provijavanje snijega tokom cijelog dana, uz formiranje snježnog pokrivača.

Na jugu će biti vedro i hladno, tokom dana sunčano uz lokalno malu oblačnost.

Najviša temperatura iznosiće od dva do pet stepeni Celzijusovih, na planinama od minus četiri do minus jedan.

U nedjelju, 29. decembra, jutro će biti oblačno i hladno, na sjeveru u nižim predjelima povremeno sa susnježicom, a u brdskim krajevima sa snijegom.

Slabo do umjereno provijavanje snijega očekuje se na istoku i u centralnom planinskom pojasu.

Na jugu će jutro biti pretežno vedro i hladno, a tokom dana sunčano uz lokalno prolaznu oblačnost.

Poslije podne se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u nižim predjelima, a kasnije tokom večeri i u višim.

Najviša temperatura iznosiće od minus tri do tri, na planinama od minus sedam do minus tri stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 30. decembra, jutro će biti pretežno vedro na sjeveru i jugu, veoma hladno sa mrazom.

Tokom dana biće sunčano uz lokalno malo oblaka, sa najvišom temperaturom od minus četiri do dva stepena, na planinama od minus šest do minus tri stepena Celzijusova.

I u utorak, 31. decembra, jutro će biti pretežno vedro i veoma hladno, u većini predjela sa mrazom.

Tokom dana biće sunčano, uz postepeno povećanje oblačnosti poslije podne.

Najviša dnevna temperatura biće od nula do tri stepena Celzijusova, a na planinama od minus četiri do nula.

Dežurni meteorolog Božidar Perovanović rekao je Srni da će u novogodišnjoj noći u Srpskoj će biti oblačno i hladno, ali suvo.

“Naoblačenje će stići tokom noći u sve krajeve Srpske, ali neće biti padavina. Biće vrlo hladno i oblačno sa temperaturom vazduha od minus četiri do minus jedan, na planinama do minus sedam, a na jugu Hercegovine do nula stepeni Celzijusovih”, naveo je Perovanović.

On je rekao da će prvi dan 2020. godine osvanuti sa blagim minusom – od minus dva ili minus tri stepena Celzijusova, dok se u poslijepodnevnim časovima očekuju slabe padavine

SRNA/RTRS