Demokratski narodni savez u narednim danima moglo bi da napusti nekoliko članova, a kako saznajemo, imena će biti poznata do kraja naredne sedmice. Spekulisalo se da su u pitanju zvučnija imena ove stranke, koji već godinu dana pregovaraju sa Demosom Nedeljka Čubrilovića.

Da zainteresovanih itekako ima, za ATV potvrdila je i Spomenka Stevanović, zamjenik predsjednika Demosa. Stevanovićeva je za politički magazin Dosije, otkrila da postoje članovi DNS-a kojima epilog nedavnih previranja u stranci i nije baš po volji.

“Mi smo i u ranijem periodu i prije podnošenja ostavke gospodina Pavića održavali kontakte i razgovaramo sa određenim ljudima, a ti procesi su sada ubrzani podnošenjem ostavke. Smatram da je značajan dio članstva DNS-a sada shvatio da jednostavno ne mogu da se pomire sa činjenicom da ljudi koji su došli prije dvije tri godine i ne bih koristila neke izraze, ali znamo o kakvim  se ljudima radi, sigurno značajan broj članova DNS-a neće pristati da radi u stranci sa takvim rukovodstvom”, izjavila je Spomenka Stevanović, zamjenik predsjednika DEMOS-a.

Novo rukovodstvo na čelu sa Nenadom Nešićem odbacuje mogućnost bilo kakvog daljeg osipanja stranke. Nakon što su Marko Pavić i Dragutin Rodić podnijeli neopozive ostavke na mjesta predsjednika i zamjenika predsjednika stranke, nisu dostupni za bilo kakve komentare.

Darko Banjac koji je nedavno imenovan za vršioca dužnosti generalnog sekretara stranke, poručuje da Pavić i Rodić ostaju u stranci.

“Neće biti nikakvog osipanja Demokratskog narodnog saveza, svi narodni poslanici ostaju u klubu DNS-a. Predsjednik Pavić nije otišao iz DNS-a, on je jednostavno samo podnio ostavku i u narednom periodu će sigurno biti čovjek koji će nam mnogo toga moći, posavjetovati nas, reći u kom smijeru i na koji način treba da idemo”, rekao je Darko Banjac, potpredsjednik DNS-a.

Stevanovićeva, koja je jedan od osnivača DNS za Dosije je govorila i o razlozima zbog kojih je napustila tu stranku. Smatra da su nemire u stranku unijeli oni koji su joj se pridružili kako bi ostvarili svoje lične interese.

Izvor: ATV