Beograd nema krivicu u dešavanjima u Crnoj Gori, osim što izražava brigu za srpski narod i SPC, poručio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da želi da se ponaša ozbiljno, odgovorno i da ne “doliva ulje na vatru”, ali i da ne kvari odnose s tom zemljom.

Vučić je u emisiji “Oko” na RTS, komentarišući to što košarkaši Crvene zvezde nisu otputovali na meč sa Budućnosti, rekao da nije u toku, ali da je možda bolje odigrati utakmicu za “tri, sedam dana, nego da se napravi neka greška i da se desi nešto loše”.

Upitan za utakmicu Dinamo – Crvena zvezda iz 1990, koja je bila na neki način “sukob nacija”, i postoji li mogućnost da se u Crnoj Gori desi nešto slično, Vučić je rekao da su Srbi i Crnogorci braća i da ne bi smjelo nikada da dođe do toga.

– Ali, po prvi put govorimo o srpskom narodu, po prvi put o Srbima u Crnoj Gori. Stidjeli smo se decenijama da pričamo o Srbima u Crnoj Gori, nismo smjeli da izgovorimo… –  rekao je Vučić.

Poručio je da želi da se ponaša ozbiljno i odgovorno, da ne doliva ulje na vatru i da ne kvari odnose sa Crnom Gorom.

– Beograd nema krivicu, ni na koji način nismo učestvovali u dešavanjima u Crnoj Gori osim što izražavamo brigu za srpski narod i SPC. Ako je to grijeh, ja ga prihvatam, kao i to da sam izdajnik, valjda što nisam zaratio sa Crnom Gorom. Ako je ljudima tako najlakše – rekao je Vučić.

Tanjug/prijedor24h