U Prijedoru je Djeda Mraz nagradio mališane koji su mu slali pisma tako što su ih ubacivali u sandučiće koje je postavilo Udruženje “Žene u umjetnosti”.

Tako je Djeda Mraz braći Urošu i Aleksi Anđić poklonio knjigu i novogodišnje paketiće jer su imali najoriginalnije pismo. Oni su od Djeda Mraza tražili da u naselju Pećani bude puno snijega i da se mogu igrati jer im je dosadno.

Novogodišnjim paketićem nagrađena je i Ivana Gajić koja ima četiri i po godine i najmlađi je pošiljalac pisma, potom Lidija Lazić jer se brinula za Djeda Mraza i pisala mu da li neko njega pita kako mu je i šta mu treba. Predsjednica Udruženja “Žene u umjetnosti” Biljana Anđelić kaže za Srpskainfo da su nagrađene i sestre Teodora i Elena Topić kao mali ekolozi jer su pisale Djeda Mrazu da dođe i opomene one što gaze cvijeće da to ne bi trebalo da rade.

Udruženje “Žene u umjetnosti” Prijedor

Uroš i Aleksa Anđić

– Novogodišnje paketiće dobili su i Emir Buza zbog brige o drugima te Nađa koja je prvačić i zna da piše. Danas smo uručili nagradu i učeniku četvrtog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” Đorđu Goronjiću zbog izrade lutke Snježane koja je bila NAJ-pozorišna lutka na konkursu Udruženja i ovaj konkurs palniramo i naredne godine-kaže Anđelićeva.

Dodaje da su mališani u tri sandučića u gradu ubacili oko 150 pisama.

Udruženje “Žene u umjetnosti” Prijedor

najmlađa učesnica dobila medu

– Djeca su veoma maštovita i kreativna. Ima i onih koji traže laptope, mobilne telefone  i električne trotinete, ali sa druge strane veliki je broj mališana koji su pokazali brigu za druge i tražili su da se ispuni želja drugima – rekla je Anđelićeva.

Dodaje da je cilj ove akcije bio podstaći mališane na razvijanje kreativnosti.

Navodi da je nagradu za najorginilanije pismo obezbijedila Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” iz Prijedora, dok je za ostale nagrađene poklone obezbijedilo Udruženje.

Srpskainfo