Srpski operativci dobili su nalog da otkriju i evidentiraju svu imovinu vrha DPS-a i biznismena iz Crne Gore, koja se nalazi u Srbiji, ekskluzivno saznaje Borba.

Prema našim saznanjima, po tom planu se uveliko radi već nekoliko mjeseci. Takođe, operativci su otkrili i identitet osoba na koje su lica iz Crne Gore prepisivala svoju imovinu u Srbiji, kako bi sakrili tragove.

Otkriveni su stanovi u Beogradu i u Novom Sadu, ali i imovina na Zlatiboru i Kopaoniku.

– Sva imovina je fotografisana i svi podaci o porijeklu iste su u obradi. Sve to je rađeno posljednjih nekoliko mjeseci, a sve to će biti i objavljeno – istakao je izvor Borbe.

Slična akcija se vodi i u inostranstvu a u čitav posao je uključen i tim međunarodnih advokata.

– Sve zemlje gdje čelnici DPS-a imaju imovinu, do koje su došli u posljednjoj deceniji, pristale su na saradnju. Takođe, otkrivena je i imovina koja se vodila na potpuno anonimna fizička lica, iako su neke nekretnine pokušali da sakriju na taj način – potvrdio je  izvor Borbe.

Istražitelji su ušli i u trag “prljavom” novcu mafije iz Crne Gore kojim je kupovano zemljište i građeni poslovno-stambeni kompleksi.

– Kriminalci iz Podgorice, Kotora, Bara i Budve su pod policijskom istragom pod sumnjom da kupovinom nekretnina i otvaranjem hotela i drugih ugostiteljskih objekata peru sumnjivo stečen novac – tvrdi izvor Borbe.

Izvor: borba.me