Policija je uhapsila S.R. iz Banjaluke zbog vožnje pod uticajem alkohola i napada na policijske službenike.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da se slučaj dogodio sinoć oko 22.40, te da je policajac bio primoran da puca kako bi “zaštitio svoj život i života drugih osoba”.

-Naime, policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banjaluka zaustavili su i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R. te nakon završene kontrole i alkotestiranja, njemu je saopšteno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola, nakon čega je odbio zakonito izdato naređenje policijskih službenika na način da je sjeo u svoje vozilo, dao se u bijeg, te naglim startovanjem napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote. Takođe, prilikom toga on je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. Istom radnjom S.R. je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju – saopštili su iz banjalučke policije.

Dodaju kako je jedan policijski službenik povrijeđen, te mu je na UKC RS ukazana ljekarska pomoć, a S.R. je neposredno nakon bjega uhapšen.
U toku je kriminalistička obrada nad njim.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Srpskainfo saznaje da je uhapšen Slobodan Račić (26).

Srpskainfo