Aluminijska folija ne mora da bude rezervisana samo za kuhinju. Ako vas muče bolovi u leđima, vratu, nogama i zglobovima, pokušajte da primenite ovaj jednostavan trik

Svako u kuhinji ima aluminijumsku foliju, a da nije ni svestan je može na razne načine upotrebiti za zdravlje i vraćanje energije. Zapravo, alu-folija može da bude lek za mnoge tegobe.

U slučaju da imate jake bolove u telu, koji vam danima stvaraju nervozu, preporučuje se da zamotate aluminijskom folijom deo tela u kojem osećate bol i krećete se što manje.

Ostavite to da stoji ceo dan ili tokom noći. Ponovite postupak za deset dana pa napravite pauzu od dve nedelje.

Na vaše iznenađenje i sreću, nakon nekog vremena, bolovi će nestati.

Alu folija, Aluminijumska folija

Foto: Wikipedia/Lewis Ronald

Alu-folija pomaže u sprovođenju tokova mikrostruja koje u našem organizmu nose informacije o funkcionisanju organa, a i bol predstavlja samo impuls koji naš mozak registruje kao informaciju.

Jezikom kineske tradicionalne medicinebiotokovi energije, koja teče kroz meridijane, vraćaju se u prirodno stanje i na taj način eliminišu bol i tegobe koje osećamo kao posledicu nepravilnog toka energije.

Svaki meridijan je povezan sa nekim organom, ili više njih, pa regulisanjem toka energije kroz određeni meridijan, lečite i organ s kojim je povezan.

Ovaj zanimljiv način lečenja odavno se praktikuje od strane kineskih i ruskih iscelitelja, a opisan je i u delima psihoterapeuta Vilhelma Rejha, učenika Frojda.

Osim u smirivanju bolova, aluminijumska folija vam može pomoći i da se rešite prehlade, umora, pa čak i opekotina.

Stopalo, stopala, noge, aluminijumska folija

Foto: A. Nalbantjan

Leči prehladu

Verovali ili ne, aluminijska folija navodno ublažava simptome prehladeOmotajte stopala folijom u 5 do 7 slojeva, a između svakog sloja stavite papir ili pamučnu tkaninu. Nakon sat vremena uklonite oblogu. Ostavite stopala da dišu dva sata pa ponovite postupak. Opet napravite pauzu i stavite treći put.

Uklanja umor

Nekoliko komada folije stavite u zamrzivač pa izvadite nakon dva, tri sata. Potom ih stavite na obraze i kapke. Momentalno ćete se osećati osveženo.

Ublažava opekotine

Aluminijska folija pomaže kod opekotina. Ranu prvo pažljivo očistite, osušite čistim peškirom i nanesite mast za opekotine. Zamotajte to folijom i učvrstite lepljivom trakom. Bol će biti manja

(Telegraf.rs)