Na fotografiji koja je pred vama je bivši fudbaler koji je u prvoj deceniji 21. vijeka bio jedan od najomiljenijih u najvećem srpskom klubu.

Lijevo, pored sveštenika, nalazi se Dragan Bogavac, jedan od ljubimaca “delija”, koje je oduševljavao u tandemu sa Nikolom Žigićem i bio strijelac i asistent u pobjedi Crvene zvezde od 2:0 u 120. “vječitom derbiju” u kome je Lotar Mateus debitovao na klupi Partizana.

Bogavac ovih dana ne šparta kroz protivničke odbrane, ali redovno šeta – u protesnim šetnjama u Crnoj Gori. Ovaj rođeni Mojkovčanin o tome je za portal IN4S rekao:

– Moramo svi mi odavde da odemo, ko god je rođen U Crnoj Gori, ko je Srbin iz Crne Gore. Nismo mi Crnogorci iskompleksirani i oni koji kažu „ja sam Crnogorac ja mrzim Srbe“. Ne, mi smo svi Srbi iz Crne Gore i volimo crkvu. I ne damo da nam iko otima svetinje. Apelujem na sve ljude koji su odavde da se ide i da se brane svetinje u Crnoj Gori, jer samo ako u velikom broju budemo dolje, možemo pomoći.

On nije jedini poznati sportista koji je redovan na protesnim šetnjama u Crnoj Gori. Poslije molebana u Baru snimke sa litije u odbrani svetinja objavio je na Instagramu i ljubimac “grobara”, košarkaš Aleksandar Saša Pavlović.

Blic Sport/Srpskainfo