Oblik pupka određuje način na koji pupčana vrpca nakon porođaja zaceljuje i ostavlja ožiljno tkivo, no navodno upravo oblik i izgled pupka puno otkriva o karakteru čoveka, piše The Sun

Ako verujete u kinesku mitologiju, oblik pupka može čak odrediti i koliko ćete dece imati u životu. Ako želite veliku porodicu, bolji je udubljeniji pupak.

Nemački psiholog dr. Gerhard Reibman napisao je knjigu Centered: Understand Yourself through your Navel, a tvrdi kako se pregledom pupka može ustanoviti i koliko ćete dugo živeti.

Iako nema naučnih dokaza u prilog tvrdnjama da oblik pupka određuje bilo kakve karakterne osobine ili trajanje života, teorije povezane s tim tvrdnjama su prilično zanimljive.

1. Ispupčeni pupak

Pupak koji strši predstavlja snažnu, ekstrovertiranu stranu optimističnog karaktera. Vi ste tvrdoglavi i spremni učiniti sve da dođete do onoga što želite. Uverenja su vam važna i držite ih se. Treba vam vremena za pronalazak idealnog partnera, no kad ga konačno pronađete, ta je veza dugoročna. Očekivano trajanje života: 72 godine.

Pixabay

2. Okrugao i dubok pupak

Vlasnici ovakvog pupka su najčešće skromni i tihi ljudi velikog srca. Ne vole zamarati druge svojim problemima, a očekivani životni vek im je 81 godinu.

Pixabay

3. Vertikalni udubljeni pupak

Reč je o plitkom i tankom pupku koji navodno pokazuje da mu je vlasnik emocionalno stabilan, velikodušan i samouveren čovek. Očekivana životna dob je 75 godina.

4. Horizontalni pupak

Takav se pupak obično širi poprečno po stomak, a navodno simboliše kompleksnu i emocionalnu ličnost vlasnika. Riječ je o ljudima koji nemaju previše poverenja u druge, no kad nekome konačno veruju, onda je to dubok i smislen odnos. Glavni princip u životu im je ponašati se prema drugima onako kako se oni ponašaju prema njima. Očekivana životna dob je 68 godina.

Izvor: Informer