I danas, na treći dan Božića i dan Svetog prvomučenika arhiđakona Stefana, pravoslavni vjernici u Crnoj Gori molitvenim šetnjama iskazuju protivljenje antipravoslavnom i antiustavnom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Prva litija krenula je iz Plužina gdje se okupilo više stotina građana.

Herceg Novi je i večeras kao prethodinih dana poslao jasnu poruku – da neće dozvoliti otimanje svojih svetinja. Novljani su i večaras u velikom broju prisustvovali molebanu i litiji.

Više hiljada vjernika u litiji u Podgorici

U Podgorici je krenula litija oko 19 časova, pošto je u 18 sati održan moleban.

Građani su krenuli u molitvenu šetnju sa ikonama i crkvenim barjacima od Sabornog Hrama do manastira Svetog Simeona Mirotočivog.

Podsjetimo, nakon Božića, Mitropolija crnogorsko-primorska najavila je da će organizovati okupljanja dva puta sedmično, i to četvrtkom i nedjeljom, saopšteno je iz Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Četvrtkom i nedjeljom uveče, u terminu u kom su se i do sada odvijali, poslije večernje službe i molebana, u mjesnim hramovima. Sadržaj protestnih poruka, i putanju molitvenih litija odrediće narod i mjesno sveštenstvo uz blagoslov eparhijskih arhijereja.

(Izvor: Argumenti.rs)