Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je presrećan poslije pobede nad Danilom Medvedevom u polufinalu ATP kupa. Đoković je poslije velike drame u tri seta savladao Medvedeva i Srbija će imati šansu da se bori za trofej.

Novak se revanširao Rusu za neke prethodne poraze rezultatom 6:1, 5:7, 6:4.

– Nestvaran meč, juče sam bio na terenu skoro tri sata, danas slično vrijeme proveo igrajući. Bilo je mnogo razmjena, više nego juče, Medvedev je pokazao da je jedan od najboljih na svijetu. Teško ga je proći, visok je i ima izuzetan servis. Zato je tu gdje jeste. Zahvalan sam zbog iskustva i zbog svih Srba koji su došli ovdje da nas podrže – rekao je Đoković.

Osvajač 16 grend slem titula je odigrao fantastičan prvi set, ali je u nastavku meča Danil bio taj koji je kontrolisao ritam.

– Da, imao sam taktiku da “miksujem”, ali samo je jedan sat funkcionisalo. On je pronašao svoju strategiju, pa sam ja morao da se prilagodim. Našao je ritam, kako je vrijeme odmicalo, uslovi na terenu su postajali sporiji. Loptice su bile teške i čupave, bilo je komplikovano pronaći uglove i mjesta gde on ne može da ih dohvati. Zato je među najboljima.

Za kraj, zahvalio se publici i priznao da još nije svjestan kako je uspio da trijumfuje.

– Ne znam kako sam osvojio posljednji poen, ni kako sam spasao te posljednje dvije brejk lopte. Pogađao sam kada je bilo potrebno. Važno je da sam uspio – zaključio je Đoković.

RTRS