Otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković, prokomentarisao je napade na najboljeg srpskog tenisera koji su stigle od ambasadora samoproglašenog Kosova u Bugarskoj.

Naime, predstavnik Prištine u Bugarskoj Edon Cana komentarisao je na Tviteru način na koji su srpski teniseri proslavili pobjedu na ATP kupu u Australiji. On je posebno bio oštar prema Novaku Đokoviću.

– Nakon vojnog marša, nastavili su sa Kosovom. Možeš biti ATP pobjednik, ali ostaješ primitivac, zaostao i običan balkanski nacionalista i šovinista. Nije slučajno što je Novak Đoković najmanje voljen teniski šampion u istoriji – napisao je Cana.

Međutim, otac Novaka Đokovića, Srđan, izjavio je u Јutarnjem programu TV Prve da je Novak nacionalista, kao što je i on, ali i većina ljudi u našoj zemlji.

– To nije ništa ružno, mi volimo svoj narod i svoju zemlju. Ali ne mrzimo tuđ narod i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i da znate da je to naša sveta zemlja, kao što je za Јevreje Јerusalim. Prema tome, mi ćemo uvijek biti uz naše Kosovo i naš narod dolje i nemojte da mislite da će se tu neš

Izvor: Agencije/RTRS