U većem dijelu Republike Srpske i FBiH danas se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između minus pet i nula, na jugu BiH od tri do sedam. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između jedan i šest, na jugu od devet do 13 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. U Republici Srpskoj i FBiH će biti i magle. Vjetar u Republici Srpskoj i FBiH slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između tri i jedan, na jugu od četiri do osam.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između četiri i devet, na jugu do 12 stepeni.

U srijedu, u većem dijelu Republike Srpske i FBiH se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Republici Srpskoj i FBiH i na planinama pretežno sunčano. Vjetar u Republici Srpskoj i FBiH slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između minus četiri i nula stepeni, na jugu BiH od tri do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam, na jugu od devet do 13. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža maksimalna dnevna temperatura zraka.

U četvrtak, u većem dijelu Republike Srpske i FBiH se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Republike Srpske i FBiH i na planinama pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između minus četiri i jedan, na jugu BiH od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između nula i pet, na jugu od 10 do 14 stepeni.

Avaz/Srpskainfo