Prošlo je više od sedam dana otkako je pucano na proslavljenog srpskog fudbalera Darka Kovačevića ispred svoje kuće na Glifadi, u predgrađu Atine. Iz Grčke još nisu stigle zvanične informacije o pozadini napada, tamošnji mediji prenose uglavom da je istraga u toku i da ima određenih pomaka mada bez konkretnih detalja.

Posljednje što je objavljeno u grčkim medijima bila je informacija da je atinska policija došla u posed snimka sa jedne od okolnih sigurnosnih kamera koja je uhvatila trenutak kada je pucano na doskorašnjeg sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije i da se na snimku vidi čovjek sa kečketom koji je izvršio napad. Snimak je odnešen na vještačenje poslije kojeg se očekuju konkretnije informacije.

Naravno, iako nema zvaničnih informacija gotovo uvijek u ovakvim situacijama pojavljuju se i nezvanične priče, iz raznih izvora, koje se prenose po kafićima, pa i fudbalskim klubovima, jer se radi o poznatom igraču koji je slavu stekao širom Evrope.

Darkova baza godinama je bio Olimpijakos u kojem je poslije igračke započeo i funkcionersku karijeru, a upravo iz tog izvora bliskih klubu iz Pireja dopiru glasine o pozadini napada na Srbina koja nije nimalo naivna.

Naime, prema priči koja kruži Atinom ovih dana, a kako piše Telegraf, Darko Kovačević se zamjerio bivšem saigraču iz Olimpijakosa Raulu Bravu, španskom lijevom beku sa kojim je delio svlačionicu na Karaiskakiju od 2007. do 2009. godine.

Podsjetimo, Raul Bravo je jedan od jedanaestorice uhapšenih u velikoj akciji španske policije protiv namiještanja utakmica, korupcije i pranja para, kada su između ostalih “pali” i kapiten Valjadolida Borha Fernadez, bivši vezista Lidsa Samuel Saiz i predsjednik Ueske Augustin Lasosa.

Darko je navodno znao pozadinu cijele afere, uostalom s uspjehom je nastupao u Španiji čak devet godina u dva mandata u Real Sosijedadu, i te sočne detalje ispričao je nekome iz Španije kome nije smeo, što bi moglo da ugrozi ionako klimave pozicije Raula Brava i ostalih umiješanih u aferu. Da je upravo Raul Bravo lično naručio napad na Kovačevića za sada niko u Olimpijakosu ne želi da povjeruje jer su imali sjajan odnos tokom igračkih dana.

Više detalja o celom slučaju moralo bi da bude poznato nakon istrage.

Inače, i u istrazi španskih vlasti o namiještanju mečeva u koje je umiješan Raul Bravo, spominje se da je bivši fudbaler Reala planirao da sa 54.000 evra podmiti određene osobe da nameste meč Valjadolid – Valensija. Upravo taj novac pronađen je kod jednog grčkog državljanina, koji je pokušao da pobjegne, tako da je sprega Raula Brava i Grčke u čitavom slučaju više nego očigledna.

Izvor: Telegraf.rs