Odsjek civilne zaštite grada Prijedora uklonio je prošle godine u saradnji sa deminerskim timovima Republičke uprave civilne zaštite i Policijskom upravom Prijedor, neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva sa 69 lokacija na području grada.
“Bezbjedno je uklonjeno 68 ručnih bombi, 11 tromblonskih mina, dvije protivpješadijske mine, jedna prtivtenkovska mina, 13 zolja, 2.156 komada municije različitog kalibra, 11,9 kilograma raznih vrsta eksploziva i 42 komada ostalih neeksplodaranih ubojnih sredstava”, rekao je Dušan Vranješ, šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.

On je dodao da je deminerski tim Republičke uprave civilne zaštite
uništavanje ovih sredstava izvršio bezbjedno, kao i da je riječ o značajnim količinama ubojitih sredstava koja su objektivno predstavljala opasnost za građane.

“Smatramo da su ovi zadaci realizovani kvalitetno, blagovremeno i planski i da su postignuti značajni rezultati u smislu bezbjednosti građana od neeksplodiranih ubojitih sredstava na području grada Prijedora”, istakao je Vranješ.

On je dodao da je ovaj Odsjek tokom prošle godine, osim aktivnosti na deminiranju, preduzeo i druge aktivnosti u cilju zaštite građana, kao što je proglašenje prvog stepena odbrane od poplava, a preuzete su i brojne preventivne mjere zaštite i spasavanja.

Agencija