Privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana 1. i 2. februara, potvrđeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora u Prijedoru.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji predsjedava ovim odborom, rekao je da ova manifestacija predstavlja turističku ponudu Kozare i potkozarskih opština i gradova.
“To su dani kada veliki broj ljudi uživa na Kozari, gdje vrijeme provode u druženju i u velikom broju sadržaja. Svi bi voljeli da bude i snijega, jer je tako zaista ugođaj kompletan”, rekao je Đaković.

Na sjednici je dogovoreno da će 1. februara u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros”, biti održan tradicionalni zimski planinarski marš, a ako visina snijega na Kozari tada bude išla na ruku skijašima, istog dana biće održan ski-kup, u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar”.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić potvrdila je da će centralni dio manifestacije biti 2. februara, kada će biti održana gastro i sportska takmičenja.

“Gastro takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi učenika, koja će praviti učenici ugostiteljskih škola, te članovi izviđačkih odreda i planinarskih društava, kao i pripremanje lovačkog kotlića, koje će spremati lovačka udruženja. Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština u zabavnim igrama”, navela je Ganićeva.

Za učesnike zimskog planinarskog marša 1. februara u 8.00 časova biće organizovan prevoz od prijedorskog Gradskog stadiona do Mrakovice, a za ostale građane Prijedora 2. februara biće organizovan prevoz sa istog mjesta od 9.00 do 10.00 časova.

Ulaz u Nacionalni park “Kozara” toga dana biće naplaćivan jednu, umjesto uobičajene dvije KM.

Organizatori 14. “Dana zime na Kozari” su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada i Nacionalni park “Kozara”.

Agencije

Foto:prijedorgrad