Poslanici PDP-a Јelena Trivić i Draško Stanivuković pohvalili su se juče da su oni zaslužni za izgradnju kanalizacije u banjalučkom naselju Ada, iako je rješenje ovog problema, u stvarnosti pokrenuto još prije dvije godine, izjavila je Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a.

Ona je istakla da na Stanivukovićevom Fejsbuk profilu objavljeno kako su, zahvaljujući njemu i Јeleni Trivić, riješeno pitanje izgradnje kanalizacije za 40-tak domaćinstava u Ulici Dujke Komljenovića i Vida Nježića.

Nakon pet mjeseci naše borbe u ulicama Dujke Komljenovića i Vida Nježića sredstva su konačno odobrena i problem sa kanalizacijom i otpadnim vodama biće napokon riješen.

Veliko hvala poslanicima Drašku Stanivukoviću i Јeleni Trivić koji su se borili zajedno sa mještanima našeg naselja – objavljeno je na Stanivukovićevom profilu.

Kao dokaz, na profilu je objavljena fotografija iz septembra 2019. godine, na kojoj se vidi Stanivuković sa mještanima ovih ulica.

Međutim, Ljubojevićeva tvrdi da je, prema dostupnoj dokumentaciji, istina zapravo potpuno drugačija i da se praktično radi o obrascu po kojem ovo dvoje poslanika svjesno obmanjuju građane Banjaluke.

– U ovom konkretnom slučaju, vidljiva je sva besprizornost takvog ponašanja. Naime, aktivnosti na izgradnji kanalizacije u ove dvije ulice pokrenute su još 10. novembra 2017. godine, kad je Gradska uprava potpisala ugovor sa izvođačem za izradu tog projekta. Dakle, znajući da je projekt ide u realizaciju, Stanivuković je u septembru prošle godine otišao u naselje i mještanima obećao da će dobiti kanalizaciju – ističe ona.

Prema njenim riječima, ovakvo prisvajanje zasluga odavno se odomaćilo u banjalučkom PDP-u, te ukazuje da je identičan “recept” primjenjen u više gradskih projekata.

Na primjer, kaže Ljubojevićeva, aktivisti PDP-a prikupljali su peticiju za izgradnju parkinga u Ulici Ivana Gorana Kovačevića u Rosuljama i time svjesno obmanjivali mještane, znajući da je izgradnja trotoara zapravo predviđena programom rada Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Takođe, ističe, istu stvar su uradili u slučaju rekonstrukcije pješačkog nadvožnjak, takođe u Rosuljama, gdje su se fotografisali i hvalili da su oni zaslužni za rekonstrukciju, iako je, takođe, i ovaj projekt bio planiran i prije njihovog “slikanja”.

– Potpuno ista stvar desila se u Kuljanima u septembru prošle godine, kad je Stanivuković mještanima obećao da će riješiti problem, iako je i prije tog obećanja, izgradnja kanalizacije uvrštena u projekt Gradske uprave pod nazivom “Voda 2” – ističe Ljubojevićeva.

RTRS