Matična biblioteka “Ćirilo i Metodije” u Prijedoru će u nedjelji svetosavlja, od 27. januara do 2. februara, organizovati besplatno učlanjenje za osnovce i srednjoškolce.
Direktor ove ustanove Mara Ećim potvrdila je da je riječ o akciji koju Biblioteka tradicionalno sprovodi povodom praznika posvećenog najvećem srpskom prosvjetitelju – Svetom Savi.

“U našoj ustanovi pravo na besplatno učlanjenje tokom cijele godine imaju predškolci i prvačići, članovi porodica poginulih boraca i ratni vojni invalidi, davaoci krvi i lica sa posebnim potrebama, nezaposlena lica sa potvrdom sa biroa, kao i lica koja Biblioteci daruju određeni broj knjiga i novinari i radnici u oblasti kulture”, navela je Ećimova.

Prijedorska biblioteka je u prošloj godini imala oko 1.700 članova, kojima je na raspolaganju bio knjižni fond od 66.000 knjiga, a evidentirano je oko 30.000 posjeta biblioteci i čitaonici, te iznajmljene oko 23.000 knjiga.

Visina članarine za 2020. godinu je nepromijenjena i za zaposlene, te vanredne studente iznosi 15 KM, za redovne studente 10 KM, za učenike od drugog do petog razreda dvije KM, za učenike od šestog do devetog razreda, srednjoškolce i penzionere pet KM.

Redovni studenti za sedam dana članstva plaćaju tri KM, a za šest mjeseci pet KM.

Agencije

Foto: Srpskainfo