Potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da javno saopšte ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji.

On je pozvao crnogorske vlasti da zvanično odgovore i koliko Srba ima u državnoj administraciji i kako to da Srba ima 29 odsto, a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu osam odsto?

– Kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. Neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 odsto – rekao je Dačić u izjavi za podgorički portal “Borba”.

On kaže da bi bilo neprikladno da se to poredi sa Srbijom, gdje se gotovo ne može naći neki direktor ili rukovodilac, a da nije iz Crne Gore.

– I onda ja prebrojavam krvna zrnca? Pa kad vam krvna zrnca nisu važna, što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi – upitao je Dačić.

Dačić je prije par dana izjavio da svako ko se izjasni kao Srbin u Crnoj Gori dobije otkaz, na šta je Vlada Crne Gore reagovala i navela da je riječ o “još jednoj lažnoj vijest” plasiranoj protiv Crne Gore

SRNA/RTRS