Ubijeni Igor Dedović slovi za jednog od vođa “škaljarskog klana”. U nedjelju uveče likvidiran je u Atini pred ženom i djecom. Pošto je iza rešetaka Jovan Vukotić, koji je formirao ovaj klan Dedović je preuzeo ulogu glavnog koji se pita za sve.

Igor iza sebe ima veoma burnu biografiju i skoro svake godine bio je učesnik u nekom krivičnom djelu, ubistvu ili dilovanju drogom. Za njega je kružila priča da je “strah i trepet” u crnogorskom podzemlju.

Prije manje od mjesec dana “Novosti” su došle u posjed falsifikovanih dokumenata koje je koristio Dedović.

Odbjegli crnogorski kriminalac Alan Kožar, jedan od vođa “škaljarskog klana” Igor Dedović i njegov kompanjon Jovica Vukotić, koji je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, samo su trojica od 70 osoba s lažnim hrvatskim dokumentima – saznaju Novosti. U falsifikovanim pasošima i ličnim kartama, pa čak i u lažnim vozačkim dozvolama Srbije, navedena su njihova lažna imena, s njihovim fotografijama.

Šverc kokaina vrijednog 300 miliona evra

Šverc više od tone kokaina vrijednog oko 300 miliona evra organizovao je Igor Dedović, jedan od vođa ozloglašenog crnogorskog “škaljarskog klana”. Dedović i njegov saradnik Davor T. (31) iz Vranja, koji su u bjekstvu, navodno su naručili narkotike čiji su krajnji cilj bile zemlje zapadne Evrope.

Dedović je nekada bio vlasnika čuvenog lanca picerija “Pronto”, nekoliko dana nakon što je bio ranjen u pucnjavi koja se dogodila u avgustu 2008. godine, napustio je Crnu Goru.

Prema pisanju crnogorskih medija, Dedović, je važio za jednog od najbogatijih ljudi u Crnoj Gori u svom posjedu je imao luksuzne automobile i preko 10 stanova duž crnogorskog primorja.

Vozio auto kada je Vukotić ubijao kavčane

Jedan od navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana Igor Dedović bio je za upravljačem BMW-a kojim su on, Jovan Vukotić i Milić Minja Šaković prije tri godine prepriječili put dvojici članova kavačkog klana Vojinu Stuparu i Milošu Radonjiću i pucali u njih.

Pištolj je prvi potegao i zapucao Jovan Vukotić.

To piše u naredbi za sprovođenje istrage, koju je donijela viša tužiteljka Maja Jovanović. Prema tužilačkom dokumentu, njih trojica su 27. marta 2016. godine u kotorskom naselju Rakite, automobilom BMW prepriječili put sitroenu C3 u kojem su bili Stupar i Radonjić i pokušali da ih ubiju.

Za Dedovićem crnogorska policija je raspisala crvenu Interpolovu potjernicu i bio je u bjekstvu zbog ubistva dvije osobe.

Dedovićeva imovina na ispitu

Specijalno državno tužilaštvo iz susjedne države ispituje porijeklo nekretnina i novca koji su u vlasništvu odbjeglih Igora Vukotića i Igora Dedovića.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je istragu kako bi se ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, navodnih vođa “škaljarskog klana”.

Kako prenose crnogorski mediji, ukoliko finansijska istraga utvrdi da su oni imovinu stekli nelegalnim putem, tužilaštvo će zatražiti privremeno oduzimanje tih nekretnina i blokadu računa.

Izvor: ATV