Agencija lokalne demokratije /ALD/ Prijedor uputila je poziv mladim aktivistima da se prijave za učešće u obuci pod nazivom “Svaki spomenik ima svoju priču” koja će se održati u Prijedoru od 13. do 16. februara.
Biće obuhvaćene oblasti kulture, istorije, gastronomije i dizajna spomenika s ciljem izrade novih turističkih ponuda spomenika Drugog svjetskog rata.

Obuka je dio projekta “Monumental devet” koji finansiraju EU i Šema grantova Regionalnog savjeta za saradnju za razvoj i promociju projekata u turizmu, a osim prijedorske, realizuju ga i kancelarije ALD iz Nikšića, Mostara, Zavidovića, Kosova, Knjaževca, Subotice i Skoplja.

Cilj projekta je razvoj novih turističkih proizvoda koristeći moderne pristupe kako bi se povećala zainteresovanost mladih i intenzivirale aktivnosti usmjerene na stvaranje prihoda kroz angažman i animaciju mikro lokaliteta.

Učesnici obuke moći će učestvovati i u jednom od tri terenska putovanja. Jedno obuhvata posjetu Titovom bunkeru u Konjicu, Muzeju Bitke na Neretvi u Jablanici, Partizanskom groblju u Mostaru i Trebjesi u Nikšiću, drugo počinje iz Kruševa u Makedoniji, preko Brezovice na Kosovu do Niša u Srbiji, a treće ide od Kadinjače, preko Drvengrada i Šida do Kozare.

Zainteresovani treba da do kraja mjeseca pošalju motivaciono pismo i biografiju Agenciji lokalne demokratije Prijedor.

Agencije