Vrata svog doma, otvorila nam je porodica Joksimović koja je novogodišnje praznike odlučila da ne provede u Beču već u svom rodnom mestu.

foto: Prva TV

Stotine kvadrata velelepnih kuća, a ljudi skoro da nema. Luksuzne vile srpskih gastarbajtera u najboljem slučaju dobiju stanare dva puta godišnje, oko Nove godine i na leto. Ekipa EXploziva u čuvenom naselju kod Šapca proverava kako izgleda njihov kratak odmor u Srbiji!

Reportažu Exploziva o najbogatijem romskom selu na svetu pod nazivom Gomilica, preneli su i svetski mediji. Ali, na samo 30-ak kilometara od Gomilice i Šapca, pronašli smo mu takmaca. Dobrodošli u Bugarine!

foto: Prva TV

U obilazak sela, ekipu Exploziva je u svom autobusu koji dva puta nedeljno saobraća na liniji Bugarine – Beč, poveo Duško Nikolić. U celom selu trenutno nema više od 20 ljudi, svega 10-ak kuća ima stalne stanovnike i lako je pogoditi ko nije gastarbajter. Razgledali smo luksuzne kuće, saznali zašto više nema gipsanih lavova i orlova na kapijama, a onda smo se uputili u porodičnu kuću Joksimovića.

Koliko sati rade u Beču, koje poslove obavljaju, koliko su plaćeni, a koliko novca im odlazi na stan i režije, zbog čega ne kupuje nekretnine u Austriji već ulažu u kuće u Srbiji u kojima godišnje jedva sastave dvadeset dana…

Pogledajte!

Izvor: Prva.rs