Četrnaesta privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” ove godine održaće se 01. i 02. februara 2020. godine na planini Kozari.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora i Nacionalni park “Kozara”, a suorganizatori su turističke organizacije opština Gradiška, Kozarska Dubica i Novi Grad.

XIV manifestacija “Dani zime na Kozari” će se održati 01. i 02.02.2020. godine u Nacionalnom parku “Kozara”.Prvog dana…

Posted by Nacionalni park Kozara / Kozara National Park on Srijeda, 22. Januar 2020.

Manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale planine Kozare, a obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program. Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama. Gastro takmičenja obuhvataju pripremanje kotlića i čorbi učenika ugostiteljskih škola, izviđačkih odreda i planinarskih društava, te pripremanje lovačkog kotlića lovačkih udruženja.

Prvog dana manifestacije, odnosno 01.02.2020. održaće se planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros”, kao i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar”, a u zavisnosti od vremenskih prilika. Centralna manifestacija održaće se 02.02.2020. godine sa početkom u 11 časova.

RTRS