Knjiga novosadskog novinara Đorđa Randelja “Patrijarh Pavle – svetac kojeg smo poznavali” biće promovisana sutra u Prijedoru, povodom predstojećeg praznika Svetog Save.
Na promociji će, osim autora, govoriti i jerej Ratko Hrvaćanin iz Prijedora, te Predrag Maravić izdavačke kuće “Prometej” iz Novog Sada, najavljeno je iz prijedorskog Pozorišta.

Ova knjiga, koja je napisana nakon smrti 44. patrijarha na tronu Svetog Save, jeste o vrijednostima za koje se zalagao jedan od svjetlijih primjera u novijoj srpskoj istoriji.

“Namjera ove knjižice je da srpski narod krene u dalje traganje o tome koga je to u ličnosti patrijarha Pavla imao za duhovnog vođu u najtežih četvrt veka svoje moderne istorije”, naveo je Randelj.

Knjiga je doživjela četiri izdanja i nedavno je, prema zapovijesti NJegove svetosti patrijarha Irineja, prevedena i na engleski jezik, a izašla je i u izdanju Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Knjiga “Patrijarh Pavle – svetac kojeg smo poznavali” dostupna je u svim crkvama i eparhijama Srpske pravoslavne crkve, od NJemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije.

Đorđe Randelj jedan je od uglednijih novinara, publicista i književnika.Rođen je 1954. godine u Rumenki. Živi i radi u Novom Sadu.

Karijeru je počeo u “Dnevniku”, sarađivao je sa brojnim glasilima, a danas je urednik Redakcije za kulturu u RTV Vojvodina.

Autor je više od 20 knjiga.

Promocija će biti održana u Pozorištu u 19.00 časova, a organizatori su Gradska uprava i teatar.

Agencije