U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar večeras je od povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći koja se danas u 11 sati dogodila u mjestu Zvirovići kod Čapljine podlegla Alisa P. (24) iz Čapljine.

Nesrećna djevojka se kao suvozača nalazila u automobilu “reno megan”, kojim je upravljao J. M. (27) iz Jablanice i koji se pod još neutvrđenim okolnostima, a najvjerovatnije, usljed klizave ceste, sudario s vozilom “Mercedes” kojim je upravljao V. E. (80) iz Čitluka.

Kako je potvrđeno iz Operativnog centra MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, u nesreći povrijeđene četiri osobe, a svi su se nalazili u automobilu “reno” ,vozač te njegove saputnice, A. P, L. P. (22) i L. S. (50).

Svi povrijeđeni su vozilima Hitne pomoći čapljinskog Doma zdravlja prevezeni u SKB Mostar, a uprkos naporima ljekara nesrećnoj djevojci nije bilo spasa.

Kako Avaz nezvanično saznaje, njih četvero su krenuli za Split.

Uviđaj su na licu mjesta obavili pripadnici Policijske uprave Čapljina, a po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, vozila su prevezena u policijski krug radi vještačenja te su poduzete sve neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do ove tragične nesreće.

Srpskainfo