Na izjavu Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore da su oni koji su u litjama širom zemlje – ludaci, odgovorio je Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta, ocenjujući da je Đukanović spreman da izazove rat samo da bi sačuvao svoju kokainsku vlast.

– Gradžanisti Sorošoidi ćute. Profesionalni pripejd Crnogorci ćute. Jezik mržnje od strane svake vlasti vodi zemlju u fašizam i nasilje – napisao je na svom Fejsbuk profilu lider PzP-a i član Predsedništva DF-a Nebojša Medojević.

On ocenjuje da je rešavanje međunacionalne i verske probleme nametanjem rešenja i nasiljem zapalilo bivšu SFRj.

– Opasna igra najdubljim osećanjima ljudi. Rešenje je samo dijalog i dogovor po principu sva prava svima – naveo je Medojević.

On je dodao da je sve ostalo opasno igranje vatrom.

– Možda smo ludi, iz perspektive dikatora i njegovih poltrona, što se ne slažemo sa njegovom kokainskom vizijom Crne Gore kao Kolumbije na Jadanu i Crnogoraca ko njegovoih podanika. Ali to ludilo je i održalo Crnu Goru kao državu vekovima – naveo je lide PzP-a.

Kako je kazao, verovatno su i osmanski i austrougarski i italijanski, nemački okupatori mislili da je ovaj narod LUD, jer se ne pokorava.

– To ludilo je sačuvalo Crnu Goru. Obično se u sećanju našeg naroda to ludilo zvalo patriotizam, čojstvo i junaštvo – pojasnio je.

I stvarno, smatra Medojević, za svakog izdajnika, onaj koji je spreman na žrtvu za svoju ideju, zemlju, narod, izgleda kao ludak.

– Ne budi lud, IZDAJ, kažu oni. Ne budi IZDAJNIK, BORI SE, kažemo mi. Đukanović je spreman da izazove rat samo da bi sačuvao svoju kokainsku vlast – zaključio je lider PzP-a.

Izvor: Informer.rs