Pripadnici EUFOR-a uputili su danas telefonski poziv direktoru Gimnazije u Mrkonjić Gradu i zahtjev da prekontrolišu opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u ovom gradu, saznaje ATV.

– Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zaprimilo je informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada po pitanju telefonske najave pripadnike EUFOR-a da su zainteresovani, odnosno da bi htjeli da dođu u školu kako bi provjerili i pregledali opremu koju je donirao predsjednik Srbije. S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad, u škole ne smije da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahtjeva – rekla je ministarka prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Ona navodi da Ministarstvo, s obzirom da nije zaprimilo zahtjev, nije u mogućnosti da odobri bilo kakav ulazak pripadnika EUFOR-a u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu.

Kako ATV saznaje, direktor škole Zoran Bjelajac dobio je poziv od kancelarije EUFOR-a iz Banjaluke.

– Kancelarija EUFOR- me je kontaktirala da li mogu da doću u posjetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsjednika Srbije. Јa sam im saopštio da takva posjeta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena – kaže Bjeljac.

Riječ je o dvije grupe donacija. Donacija koja je juče stigla je računarska oprema i knjige, a druga donacija je 600.000 KM koja će tek uslijediti.

Izvor: ATV